Muu liikunta

Oulun kaupungin liikuntapalveluiden tarjoama maksuton liikuntaneuvonta on ammattilaisen antamaa ohjausta terveyttä edistävään elämäntapaan. Liikuntaneuvonnassa annetaan muun muassa vinkkejä kunnon kohottamiseen ja elintapojen, kuten ravitsemuksen ja unen, parantamiseen ja vaikkapa sopivan liikuntalajin kokeiluun. Lisätietoja https://www.ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/liikuntaneuvonta.

Oulun yliopiston urheiluseura (OYUS)
järjestää kilpa- ja harrastustoimintaa beach volleyssä, judossa, jääkiekossa, lentopallossa ja salibandyssä. Lisätietoa seuran toiminnasta https://www.oyus.fi/.

OYY:n hyvinvointitutorointi on kaikille Oulun Yliopiston opiskelijoille avointa vertaisohjausta, jossa opiskelijat ohjaavat ja auttavat toisiaan. Opiskelijoille on tarjolla mm. liikuntaa, tietojen ja taitojen opettelua ja kulttuuria. Ajankohtaista tietoa hyvinvointituutoroinnista saa seuraamalla instagram-sivua @hyvinvointihanke.

Välinelainaus
Opiskelijakunta OSAKO ja ylioppilaskunta OYY lainaavat liikuntavälineitä eri lajeihin.​​​​​​​

​​​​​​​YTHS:n fysioterapiassa opiskelijoiden tuki- ja liikuntaelinterveyttä tuetaan oppilaitosyhteistyön, ennaltaehkäisevän vaikuttamisen, ryhmätoiminnan ja yksilövastaanottojen keinoin. ​Tavoitteena on fyysisten kuormitustekijöiden säätely, tule-oireiden vähentäminen ja opiskelijan tuki-ja liikuntaelinterveyden ymmärryksen lisääminen​. Keinoina käytetään opettavaista ja ohjaavaa lähestymistapaa, yksilöllisten harjoitteluohjelmien laatimista, neuvontaa liittyen kotona toteutettavaan kivunhoitoon, ergonomia-asioihin, istumisen tauottamiseen ja liikunnalliseen elämäntapaan​.
https://www.yths.fi/terveystieto/liikkuminen-ja-ergonomia/
https://www.yths.fi/palvelut/ryhmatoiminta-ja-verkkokurssit/fysioterapia/