Ouluseutu Urheiluakatemia

Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopisto ovat mukana Ouluseutu Urheiluakatemiassa (OSUA), joka on yhteistyöverkosto urheilu-uran ja opiskelun yhteensovittamiseksi. Urheiluakatemia tarjoaa mahdollisuuden osallistua ohjattuihin aamuharjoituksiin ja tukipalveluihin. OSUA on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat pääsääntöisesti ikäluokkiensa SM-mitalisteja tai huipulle tähtääviä urheilijoita.

Palvelut opiskelijoille

Urheiluakatemian kautta urheilijalle tarjotaan mahdollisuus ohjattuihin aamuharjoituksiin jokaisena arkiaamuna. Lisäksi akatemiaan kuuluminen oikeuttaa ilmaisiin liikuntapaikkamaksuihin Oulun liikuntaviraston tiloissa sekä mahdollisuuden yhteistyökumppaneiden edullisiin testaus- ja terveyspalveluihin. Oppilaitoksissa on mahdollisuus henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan sekä joustaviin opetusjärjestelyihin.

Hakeminen

Ouluseutu Urheiluakatemia on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat pääsääntöisesti ikäluokkiensa SM-mitalisteja tai sinne suuntaavia urheilijoita. Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston opiskelijat voivat hakea urheiluakatemiaan alla olevien ohjeiden mukaan.

  1. Urheilija hakee opiskelijaksi Oulun ammattikorkeakouluun tai Oulun yliopistoon normaalin hakumenettelyn kautta.
  2. Opiskelupaikan saamisen ja sen vastaanottamisen jälkeen urheilija voi hakea urheiluakatemiaan.
  3. Hakeminen tapahtuu täyttämällä Ouluseutu Urheiluakatemian nettisivuilla oleva verkkohakemus.
  4. Hakemus käsitellään urheiluakatemian yhteistyökokouksessa ja päätöksestä ilmoitetaan urheilijalle henkilökohtaisesti.